BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, November 15, 2011

NEW HOBBY

Hello fwens... apa khabar semua? Hope uolls have a wonderful day...Wow!! tetiba Kak RiNa ghajin pulak menaip hari ni...  janggal rasanya tapi sesekali berinteraksi apa salahnya kan.. kan... kan....

Nothing much.... but just to share my new hobby with uolls. Minggu sudah masa balik beraya di kg, tngok adik ipar sibuk duk buat keychain using felt... macam2 gaya & bentuk yg ado... mula2 tu memang  x kisah pun apa lagi nak ambil peduli... tapi mata ni tetap gatai gak duk menjeling jeling tngok dia duk buat keychain utk siapkan tempahan2 org... sampaikan adik2ku yg lain pun terjebak jugalah kena tolong siapkan order.... my SIL Ida siap offer nak beri tunjuk ajar lagi... eheh... eksen u, bagi free tutorial pun x mo ker... apa daa....akak tngok cam rumit je nak kena main jahit2 ni... haiisshhh... 

Ujung minggu baru ni no plan to go out. Lepak kat umah je... tetiba terasa cam rajin pulak nak try buat keychain... baru potong felt bentuk heart shape dah excited giler uolls...argghhh pastu akak jammed sebab kena menjahit!! Apalagi... kena tipon advisor minta tunjuk ajor ler... kata adikku Ida, kalo nak kemas jahitan tepi kena buat jahitan insang pari. Apakah  itu??? Ikan pari masak asam pedas tau la.... oohh tidakkkkk.... masa skolah dulu tak amik kelas ERT... jadi bab2 nama jahitan memang zero knowledge lah beb... huhu... nasib baik ada En. Hubby jadi penyelamat... dia yg beri tunjuk ajar.... huhu malunya saya... padahal jahitannya senang aje.... sbelum ni rajin juga jahit manik2 kat baju tapi tu senang aje kan x perlukan apa2 skill pun... jahitan belasah aje :) 


So inilah hasil kerja tangan felt craft Kak RiNa yg pertama... HEART KEYCHAIN




Wahhh!! Sronok x terkata bila dah dapat buat dan menjadi pulak tu kan ... so apa lagi... akak pun try buat design lain lah pulak dan inilah hasilnya BEAR KEYCHAIN :)




Suka sukaa sukaaa..... jom kita buat lagi... my next try FROGGIE KEYCHAIN... chomel x?
  

Wah saya sangat teruja dan sanggup buat satu lagi design FLOWER KEYCHAIN. Yg ni special skit u... Kak RiNa siap jahitkan manik2 lagi :)

Oopss!! apa dah jadi ni? TERLEBIHHHH SUDAHHHHH... udah2 ler ye....Nantikan hasil craft Kak RiNa yg lain pula... jumpa lagi di lain episode... Have a pleasant day... dan rajin2 lah singgah di sini lagi ye...

 
SIDEBAR: